Archief

April 2019 Lions Club Maas en Waal De Jostiband

Lions club Maas & Waal – 14 april 2019 De Jostiband

Het Bijna Thuis Huis Maas & Waal gaat haar activiteiten uitbreiden met Respijtzorg. Daarom wordt er een ruimte voor deze zorg geschikt gemaakt. Lions club Maas & Waal ondersteunt het goede werk van het Bijna Thuis Huis al heel veel jaren. Nu het Bijna Thuis Huis Respijtzorg gaat verzorgen en hiervoor onder andere financiële ondersteuning zoekt, hebben de Lions besloten dit goede initiatief te ondersteunen. Hospice, het Bijna Thuis Huis, is de afgelopen jaren een begrip geworden in het land van Maas en Waal. In tegenstelling tot de bewoners van het Bijna Thuis Huis is Respijtzorg een tijdelijke opvang en gaan de gasten naar een kortere periode weer terug naar huis.

De Lions Maas en Waal hebben dit initiatief omarmden gaan dit financieel ondersteunen. Om dit mogelijk te maken is het idee ontstaan om een uniek concert te organiseren. Lions Maas en Waal hebben het Jostiband Orkest bereid gevonden om een uniek concert te verzorgen in De Vereeniging te Nijmegen.

De Jostiband
De Jostiband is bekend van de vele optredens op TV en door de unieke orkestleden. In het Jostiband Orkest leren mensen met een verstandelijke beperking een instrument bespelen. Aan alles merk je dat de muzikanten veel plezier hebben. Dit plezier wordt overgebracht aan de bezoekers van het orkest. Zo heeft het orkest, ter gelegenheid van haar 50 jarig bestaan, in een vol Ziggo Dome gespeeld. Dit concert werd door veel prominenten, waaronder Koning Willem Alexander, bijgewoond. Ook heeft De Jostiband met André Rieu voor ruim 10.000 personen op het Vrijthof in Maastricht opgetreden.
14 april 2019
Voor het eerst sinds de oprichting komt het orkest in Nijmegen. Concertgebouw de Vereeniging is op zondag 14 april het decor waarin deze bijzondere muzikanten de bezoekers trakteren op een mooie middag. Op deze middag wordt ook uitleg gegeven over het orkest zodat het naast een muzikale ook een informatieve inspirerende dag wordt. In de korte pauze halverwege het concert is er een drankje en na afloop kunt u in de foyer of het Grandcafé restaurant natuurlijk nagenieten.

Omstreeks 13.45 uur gaan de deuren van de zaal open. Het concert begint om 14.15 uur en zal om 16.15 uur afgelopen zijn. Er is een pauze van 15.00 tot 15.30 uur waarbij een drankje geserveerd wordt.
Wilt u op zondag 14 april ook genieten van het Jostiband

Orkest?
1.
Kaarten á € 17,-, exclusief € 1,50 handlingskosten per ticket, zijn verkrijgbaar bij de kassa van Concertgebouw De Vereeniging, bezoekadres dagkassa Keizer Karelplein 32h, 6511 NH Nijmegen.
2. Ook kunt u kaarten bestellen via de website van Lions Maas & Waal www.lcmw.nl. De prijs van de kaarten bedragen dan € 17,-. Er worden bij bestelling via de website van de Lions geen bijkomende kosten in rekening gebracht. Een consumptie in de pauze is bij de prijs inbegrepen.

Sponsoring Jostiband Event
Voor bedrijven en/of organisaties die heeft Lions Club Maas & Waal speciale sponsorpakketten samengesteld. Naast hoofdsponsor, sponsor of sympathisant zijn er verschillende mogelijkheden waarmee u dit bijzondere concert en daarmee het opzetten van Respijtzorg t.b.v. het Bijna Thuis Huis mogelijk maakt. Voor meer informatie hierover zie de website van Lions Maas & Waal www.lcmw.nl of neem contact op met Lions Club Maas & Waal.

Sociaal jaarverslag 2017

Het verheugt ons dat we het sociaal jaarverslag 2017 kunnen presenteren, download hier het hele verslag: Sociaal jaarverslag 2017

Nieuwbouw

De nieuwe kamer in het huis is klaar. De officiële opening moet nog plaats vinden, maar het betekent wel dat er op de begane grond nu 5 kamers beschikbaar zijn. Een lang gekoesterde wens van vrijwilligers en coördinatoren. Naast deze extra kamer is er ook een apate overlegruimte gemaakt en een extra magazijn.  Omdat ook de ZZG naast de nieuwbouw onderdak heeft gekregen, hebben we een belangrijk deel van de zorg bij elkaar. De huisartsen van Druten Centrum waren al langer onze buren.

Schoonmaak

Schoonmaakbedrijf Maas en Waal gaat ons Hospice sponseren door hun diensten vrijwillig aan te bieden voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat zij elke 6 weken de ramen/kozijnen wassen. In het voorjaar worden de terrassen en het tuinmeubilair onder handen genomen. Ook de boeien en de dakgoten gaan zij bijhouden. Fantastisch!!! Wij zijn hier heel blij mee!

Sponsoring

Nog een bijzondere gift kwam van SHELL Druten aan de Koekoek in Druten. Dit tankstation biedt vanaf 1 april 2016 haar klanten de mogelijkheid het Bijna Thuis Huis te steunen. Per getankte liter brandstof kan er 1 cent aan een goed doel worden gedoneerd. Bovendien is ons huis in de maand mei “organisatie van de maand” wat inhoudt dat we dan extra aandacht krijgen. Een geweldig initiatief wat ons hopelijk ook een bijdrage oplevert.

 

Gift

PLUS-pakket

Soms komt een gift uit een onverwachte hoek. Manon Koppers is als medewerkster van ZZG Druten regelmatig beroepshalve in ons huis. Deze maand had Manon ons huis aanbevolen voor een boodschappenpakket van PLUS Supermarkt. Dat werd ons toegewezen en Manon kwam het  persoonlijk overhandigen. Een doos vol lekkere en bruikbare boodschappen. Van tandpasta tot koekjes en van Vanish tot kroepoek. Dat is weer eens wat anders dan een envelop, maar minstens even welkom. Op de foto: Manon ( l.) en Annelies Netten die namens het huis het pakket in ontvangst nam.

Einde van het jaar

Het eind van het jaar is ook in het huis een bijzondere gebeurtenis. Voor onze gasten zijn deze dagen nog meer speciaal. We proberen er alles aan te doen het huis en deze dagen zo sfeervol mogelijk te maken. Het huis is inmiddels prachtig versierd door enkele vrijwilligers en ook op de kamers proberen we het, in overleg met de gasten,  mooi te maken.  En ook de maaltijden zullen aangepast worden.

Ben Wouters

Onze vrijwilliger Ben Wouters is door de RABOBANK in het zonnetje gezet. Sinds 2005 is Ben als vrijwilliger in het huis werkzaam. Ondanks dat hij zelf enkele jaren geleden ernstig ziek was, heeft hij nooit een dienst overgeslagen. Sterker nog, Ben is een van de vrijwilligers die als eerste zich aanmeldt om een extra dienst te doen bij ziekte, in het weekend of in de vakantietijd.  Daarnaast zorgt hij voor een deel van het onderhoud van het gebouw en de tuin. Recent heeft hij samen met enkele maten drie van de gastenkamers helemaal opnieuw geschilderd en opgeknapt. Voor het huis weet hij bij bedrijven altijd wel een korting te bedingen. Ben is een geweldige vrijwilliger, die met hart en ziel werkt voor het BTH en zeer gewaardeerd wordt door gasten en collega’s in het huis. De waardering door de bank heeft hij meer dan verdiend.

Prijs de vrijwilliger

Helaas hebben we de nominatie niet gewonnen. De jury was weliswaar onder de indruk van onze film en de manier waarop die door ons wordt ingezet bij presentaties, maar koos uiteindelijk voor het Hospice Wijchen. Alle lof voor de manier waarop daar het hele dorp werd ingeschakeld om een Hospice van de grond te krijgen.

Genomineerd.

Het Bijna Thuis Huis is genomineerd voor de landelijke prijs van de overkoepelende organisatie VPTZ. Deze schreef de wedstrijd “Prijs de vrijwilliger” uit. Dit jaar was het thema : “Hoe presenteer je jezelf naar buiten?” Het Bijna Thuis Huis stuurde de documentaire “Net als thuis” in, waarin verslag wordt gedaan van het wonen en werken in ons huis. Alle geledingen komen aan het woord: een gast en zijn kinderen, een huisarts, een verpleegkundige, een van de coördinatoren en een van de vrijwilligers. Uit ruim 70 inzendingen werd het huis samen met 3 anderen genomineerd voor de prijs. Op 29 oktober volgt de uitslag.

Gift voor BTH

De vriendinnengroep ‘Kroegbabes” won de Pub Batttle van horecabedrijf de Tabaksplant in Afferden en haalde hiermee bijna € 1000,– binnen voor het Bijna Thuis Huis. Bij deze wedstrijd kregen 8 teams een hele avond de vrije hand een avond te organiseren in het café. 10 % van de opbrengst was voor het goede doel en de winnaar kreeg ook nog een cheque van € 500,–, ook voor het goed doel. Deze meiden kozen als doel het Bijna Thuis Huis en zodoende kon Lucia twee cheques in ontvangst nemen.

Nieuwe coördinator

19 januari 2015 Op de kerstbijeenkomst van alle vrijwilligers hebben we afscheid genomen van An Kortekaas als coördinator. An heeft vele jaren als coördinator in het Hospice gewerkt met veel elan, gedrevenheid en vakkennis. Na een zeer werkzaam leven als verpleegkundige, waarvan vele jaren in Afrika, werd An in 2004 vrijwilliger voor het Hospice. Spoedig daarna werd zij voor twee dagen per week aangesteld als vrijwillig coördinator, waarbij haar verpleegkundige en menselijke vaardigheden uitstekend van pas kwamen. Wij zijn haar zeer erkentelijk voor haar activiteiten en haar inzet. An heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie van het Hospice en was een geweldig luisterend oor voor onze gasten. Bedankt An!! Het ga je goed en we hopen je nog vaak te zien voor een kopje koffie of thee. Als opvolger van An is de heer Harry Levelink bereid gevonden de taken van An over te nemen. Harry heeft z’n inwerkperiode al ruimschoots achter de rug als inval coördinator. Wij wensen hem succes in z’n nieuwe rol. Namens het bestuur, Hans A. Wansink


Opnieuw een lintje!!

26 april 2014 Op 25 april j.l. heeft Burgemeester Van Riswijk een lintje opgespeld bij Hans Wansink. Hij heeft het lintje ontvangen, niet alleen vanwege zijn vrijwilligerswerk als penningmeester/bouwpastoor bij het Hospice , maar ook vanwege zijn betrokkenheid bij de realisatie van de kunstgrasvelden van de Hockeyclub en diverse andere (vrijwillige) bestuurlijke bezigheden – en dat al sinds 1971 ! Wij zijn dan ook blij dat het de Koning behaagd heeft Hans te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Hospice maakt PR-/Instructiefilm

15 april 2014 Zoals ThuisHet laatste half jaar is hard gewerkt aan een film over leven en werken in een Bijna Thuis Huis. De film “Zoals Thuis…” geeft een heel goed beeld wat er allemaal gebeurd en moet gebeuren in een hospice. Eén van de gasten heeft de hoofdrol. Hij was een mooie gast en is inmiddels overleden. Familie, huisarts, wijkverpleging, hoofd coördinator en vrijwilligers vertellen over hun ervaringen en motivatie. De onlangs gehouden première avond was heel goed bezocht en iedereen was onder de indruk van het getoonde. Boeiend, niet zielig, zeer informatief , waren zo de opmerkingen die na afloop te horen waren. Een prachtig document voor nabestaanden en vrijwilligers. De film “Zoals Thuis…” is gemaakt door VSB Video Producties (Edward en Monique Bokken), in nauwe samenwerking met Lucia van Oijen en Hans Wansink, namens het Hospice. Hij heeft een duur van 45 minuten en is te bestellen bij onze instelling. (15 euro exclusief portokosten).


Hans Bogaerts geridderd!!

16 maart 2014 Tijdens zijn afscheidsreceptie, als arts, werd onze voorzitter Hans Bogaerts verrast door de burgemeester. Hans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor het feit dat hij 35 jaar huisarts is geweest in Druten en dat hij, naast ander vrijwilligerswerk, als voorzitter van het Bijna Thuis Huis al 10 jaar functioneert en tevens medeoprichter was. Want ook de voorbereidingen namen 5 jaar in beslag. Al met al dus 15 jaar Bijna Thuis Huis werk. Gefeliciteerd Hans. Wees er trots op. Wij zijn trots op jou.


Pater Heuft overleden

7 november 2013 Op 24 oktober jongstleden is plotseling onze dierbare vrijwilliger Pater Wouter Heuft overleden op 82 jarige leeftijd. Elke dinsdag deed hij zijn dienst als geestelijk verzorger voor onze gasten en de aanwezige vrijwilligers. Voor een ieder een goed woord, een meelevend geluid of een gezellige kwinkslag. Eén der laatste echte Mohikanen (monniken) was hij uniek in z’n bruine pij. Een groot deel van het geestelijk leven in het Land van Maas & Waal draaide om hem. Hij was een mensen mens, meer een geestelijk humanist dan een priester. De laatste dinsdag hebben we nog heel leuk met hem zitten kletsen. Hij was wat kortademig, zei hij, maar dat ging wel over. We (het Hospice) waren met het leven bezig, zei hij ook nog, en niet met het sterven. Een uniek en gedenkwaardig mens is van ons heengegaan. Wij houden de dierbare herinneringen, zullen hem enorm missen, maar zijn hem dankbaar en erkentelijk voor zijn geweldige, humane en troostende bijdrage. Dat hij ruste in vrede.


Bedankje voor donaties

19 september 2013

 • Het afscheid van Pater Heuft van zijn parochie Deest heeft een héél mooi bedrag opgeleverd. Wij zijn hem en de parochianen zeer erkentelijk en dankbaar. Pater Heuft is sowieso een graag geziene vrijwilliger, gast en zorgverlener in ons Hospice. Hij is de geestelijke hoeksteen van ons Hospice en de Maas en Waalse samenleving.
 • “Het Anker” (zitmeubels) bestaat 85 jaar en schonk ruim 4600 euro namens directie, personeel en giften van relaties.
 • Mevrouw en de heer van den Bosch gaven elkaar het “Ja “ woord en schonken 1200 euro.

Een nieuwe website

6 september 2013 In 2006 kreeg het Hospice haar eerste website. Gezien de recente verbouwing het interieur en de uitstraling van het Hospice ingrijpend heeft veranderd is gekozen voor vernieuwing van de website. Om recht te doen aan de nieuwe uitstraling zijn nieuwe foto’s gemaakt en is een geheel nieuw ontwerp gemaakt. Fotografie, ontwerp en realisatie van de nieuwe website zijn gedaan door Rits Guiran (zie www.ritsguiran.nl).DSC01062-COMBI-700pxWeb


Feestelijke opening uitbreiding Hospice

21 juni 2013

DSC01122-700pxWeb
De uitbouw, bekleed met roodkoper (klik voor een uitvergroting).

Op 21 juni werd de nieuwe aanbouw van het Hospice geopend door burgemeester van Riswijk en projectleider Hans Wansink.

Het betreft een welkome uitbreiding met twee gastenkamers met bijbehorende badkamers, een kantoortje voor de hoofd-coördinator, een smaakvolle spreekkamer en veel bergruimte. Tevens zijn er aanpassingen aan de watervoorziening en is er een opknapbeurt voor de familiekamer, wasruimte, kantoor en vrijwilligerskamer. Al met al is de uitbreiding een ingrijpende metamorfose in een bijzondere stijl. Zo zijn, bijvoorbeeld, de nieuwe buitengevels bekleed met roodkoper. Bovendien is er innovatief, duurzaam en energiezuinig gebouwd. Tevens zijn de kamers zeer patiëntvriendelijk ingericht, met op afstand bedienbare gordijnen, verlichting en zonwering. Bijgaand vindt u een impressie van de nieuwe aanbouw. 2013-06-21-opening-nieuw-gedeelte-BTH-(25)-Web420px2013-06-21-opening-nieuw-gedeelte-BTH-(32)-Web420pxMogelijk gemaakt door:

 • Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis,
 • Anton Jurgens Fonds,
 • Roparun,
 • RCOAK,
 • Rabobank Maas & Waal.

Vormgeving en architectuur:

 • Pieter Oosterhout – architecten,
 • Hans Wansink.

Bouw:

 • Klokbouw,
 • Willems Constructies,
 • Megens Installaties,
 • RTP Electro techniek,
 • Vroon & Co (inrichting en stoffering).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.